Grappling
Udbredte stilarter i MMA
Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ)
Kunne du tænke dig at tage modstanderne ned på gulvet, for derefter at få dem til at tappe ud til en submission? Så er BJJ bestemt noget for dig!
Til BJJ-træning skal man ikke være bange for tæt fysisk kontakt. Når der ikke trænes teknikker, tilbringes meget tid med at ”rulle” som det kaldes. Her kæmper man i et kontrolleret tempo uden at bruge for mange kræfter, så man får indøvet sine teknikker korrekt.
I BJJ trænes der både med og uden Gi (dragt), hvilket er to meget forskellige oplevelser. Er dit fokus primært MMA, så er det ekstra vigtigt at du også får trænet uden Gi. BJJ trænes efterhånden i alle MMA klubber, da det med tiden er blevet en integreret del af MMA-sporten.
Græsk-romersk Brydning
Græsk-Romersk brydning er kampsport, hvor det gælder om at tage sin modstander ned, for derefter at holde dem nede.
Det er desuden en OL-disciplin, hvor danske Mark O. Madsen bl.a. vandt sølv, inden han tog springet over til den største MMA-organisation, UFC, i 2019.
Græsk-Romersk brydning er meget effektivt i MMA af flere årsager. Man opnår blandt andet evnen til at lukke afstanden til sin modstander, at kontrollere dem op af buret, samt at lave nedtagninger og bevare kontrollen på gulvet.
Judo
Judo er en kamsport der afstammer fra Japan, hvor man iført Gi (dragt) skal forsøge at kaste sin modstander i gulvet.
Udover de spektakulære hoftekast, skulderkast og fejninger mm., er der også fokus på gulvkampen. Det gælder i Judo om at udnytte sin modstanders egen vægt og fremdrift til at tvinge dem ud af balance, for derefter at eksekvere sine teknikker ved mindst mulig brug af egne kræfter.
I MMA-sammenhæng bliver Judo mere og mere udbredt. Dette kom for alvor i kølvandet efter den olympiske bronzemedaljevinder i Judo, Ronda Rousey, tog MMA-verdenen med storm efter en lang række overbevisende sejre, blev titelholder i UFC.
Striking
Vil du også læse om de forskellige stilarter inden for striking i MMA?