mmalab

Guide til valg af MMA shorts

Hjem > Udstyr > Guide til valg af MMA shorts

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Hvilke MMA shorts skal du vælge? Her får du vores guide til valg af shorts til MMA.

MMA sportens popularitet er i hastigt stigende vækst på globalt plan – også her i Danmark. Som følge af det, bliver udvalget af tøj og udstyr også større og større. Det kan derfor være svært at gennemskue, hvad man specifikt skal kigge efter, når man skal vælge mellem de mange forskellige muligheder der er inden for shorts.

MMA shorts skal først og fremmest være komfortable at have på, samtidig med at de sikrer maksimal bevægelsesfrihed. Derudover skal de også være velegnede til både stående kamp og gulvkamp.

Hvad kendetegner gode MMA shorts?

Du har måske kigget på en masse forskellige MMA shorts, men er ikke helt sikker på hvilke faktorer du skal være opmærksom på, inden du foretager et køb. Først og fremmest er der to markant forskellige versioner af shorts du kan vælge mellem: Tights og regulære shorts.

mma shorts i polyester,. sort
ergonomiske mma shorts i polyamide og elastan, sort

Begge typer af shorts er gode til MMA træning, så det er helt afgjort en smagssag, om man foretrækker den ene frem for den anden. Tights har en ergonomisk form og består af polyamide og elastane, mens de regulære shorts som regel består af polyester. De nedenstående krav karakteriserer et par gode MMA shorts:

  • Stretch – strækbart materiale
  • Dobbelt velcrolukning
  • Slids i siden
  • Gummi i taljen
  • Stretchpaneler

1. Strækbart materiale

Strech materiale er en absolut nødvendighed til MMA, fordi maksimal bevægelighed er en vigtig forudsætning for at kunne udføre de forskellige striking- såvel som grappling teknikker. Polyester er et meget let stof, og har svedtransporterende egenskaber. Antimikrobiel funktion forhindrer vækst af bakterier, og er samtidig åndbart og komfortabelt at have på.

2. Dobbel velkrolukning

Dobbelt velcrolukning anvendes for at holde MMA shorts på plads, samt for at reducere ubehagelig friktion. Velcrolukningen sidder foran og vandret i taljen. Dette øger sikkerheden, og, skjuler også snoren, så dine sparringspartnere ikke kan komme til at trække i den. På nogle shorts kan velcrolukningen godt være generende for huden lige ved lukningen. Det er dog oftest kun på de billige modeller, hvor man desværre ofte kan risikere at gå på kompromis med kvaliteten.

mma shorts med velkrolukning

3. Slids i siden

Slidser i siden er en vigtig feature, der tillader fri bevægelighed under gulvkamp og høje spark. Slidserne minimerer nemlig risikoen for at shortsene revner, og er markant bedre at træne i end shorts uden slids. Størrelserne på slidserne varierer fra mærke til mærke, og model til model. De sikrer altså makismal fleksibilitet både når det kommer til striking og til grappling / gulvkamp, og er derfor et absolut MUST når det kommer til gode shorts.

mma shorts med slids

4. Gummibånd i taljen

Gummi i taljen sikrer at shortsene holdes på plads, så de ikke skøjter op og ned under træning. Gummibåndet i taljen lukkes med velcro og snørrelukning, hvilket sikrer optimal pasform og skridsikring. Der er en markant, mærkbar forskel på shorts med og uden denne feature, så det er helt sikkert noget du skal kigge efter inden du vælger shorts.

Nu har vi været inde på de forskellige features som er vigtige, når det kommer til valg af shorts til MMA. Vi håber, at du nu er blevet bedre klædt på, når det kommer til at vælge dine næste MMA shorts!

Står du og mangler handsker? Så har vi også en guide til hvordan du vælger de bedste MMA handsker.

Øvrige artikler anbefalet til dig

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *