mmalab

MMA Træning

Hvad vil det sige at træne MMA? Dét og meget mere finder du svar på her på siden

Stilarter & Kamsportsgrene i MMA

brasiliansk-jiu-jitsu3

Brasiliansk Jiu Jitsu

I BJJ fokuseres der meget på stranguleringer og ledlåse på gulvet.

muay-thai-traening1

Muay Thai

Alsidig striking stilart, hvor man udover slag og spark, også bruger knæ og albuer.

brydning-mma-traening1

Brydning

Brydningen er kendt for sine effektive nedtagninger, samt kontrol på gulvet.

Submissions

Top 5 over hyppigst udførte submissions i UFC

Ca. 20 % af alle kampe i UFC ender på sejr via submission, hvoraf størstedelen forekommer i første runde. Dette skyldes at fighterne gradvist bliver mere og mere svedige i løbet af runderne, hvilket besværliggøre de fleste submissions. En submission som Rear Naked Choke er en af undtagelserne, da den effektiviteten af den ikke påvirkes synderligt meget af dette. Blandt andet derfor ser vi også, at denne submission har resulteret i flest finishes til dato i UFC. Lær mere om dén og mange andre submissions.

Rear Naked Choke
40%
Guillotine Choke
20%
Armbar
15%
Triangle Choke
10%
Øvrige
15%

Styrke & Kondition

Hvordan kommer du i form til MMA?

Du står måske og undrer dig over, hvilket styrke- og konditionsprogram du med fordel kan følge, for at få mest muligt ud af din MMA-træning. Det er ikke nogen hemmelighed at MMA er en enormt hård fysisk sport. 

Kan du opnå en fordel gennem den rette styrke- og konditionstræning i forhold til din modstander, står du markant stærkere. Derudover bliver de tekniske øvelser på gulvet og i det stående, også nemmere at udføre, når du har en solid grundform der er funderet i de rette træningsmetoder.

MMA's oprindelse

MMA står for Mixed Martial Arts og blev introduceret for første gang i USA i 1993 af Gracie familien, som var kendt for sine evner i Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ). De stiftede Ultimate Fighting Championship for at bevise, at netop BJJ var den mest effektive kampsportsgren i verden. På dette tidspunkt var der langt færre regler end vi kender det fra moderne MMA, som efterhånden er en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden.

Sådan kommer du i gang med MMA

Uanset om man er nybegynder eller erfaren inden for MMA, finder man hurtigt ud af at sporten rent faktisk kan trænes af stort set alle. Det er ikke et krav at gå i buret og kæmpe. Mange vælger at træne MMA for at komme i god form, samtidig med at man lærer at forsvare sig selv. Der er enormt mange facetter af sporten, som kræver discipliner inden for forskellige kampsportsgrene. Se mere om dette nedenfor