mmalab

Striking

Udbredte stilarter i MMA

Kickboksning & Boksning

Striking er som bekendt en væsentlig del af MMA-sporten, og er ofte her hvor kampene både starter og slutter.

Kickboksning og boksning giver udøveren et solidt fundament i det stående. Man træner en masse kombinationer, for derefter at sætte det sammen i sparring og kamp.

Der udkæmpes runder hvor man scorer point for at træffe modstanderen rent, men hvor en knockout er det ultimative mål. Både boksning og kickboksning står på programmet i de fleste MMA-klubber, da overgangen til MMA ligger lige til højrebenet.

kickboxing i mma
thaiboksning i mma

Thai-Boksning (Muay Thai)​

Muay Thai er nationalsporten i Thailand. Her har sporten gennem århundreder udviklet sig til det den er i dag – en striking stilart hvor spark, slag, knæ og albuer smides efter modstanderen.

Kæmperne er iført boksehandsker, og kampene foregår udelukkende i striking- og clinch afstand, mens fodfejninger også anvendes i stor stil.

I MMA-sammenhæng er Muay Thai enormt udbredt grundet sin effektivitet i det stående. Overgangen til netop MMA er også ganske naturlig, da både albuer og knæ også er tilladt i professionel MMA.

Karate

Karate oprinder, som så mange andre kampsportsgrene, også fra Japan. Her trænes både spark og slag, samt bevægelighed & balance gennem såkaldt ”Kata”.

Der findes mange forskellige former for karate, som hver især har sine styrker. Der fokuseres generelt meget på hurtighed og præcision. Man bevæger sig oftest på én linje i modsætning til f.eks. Muay Thai og Kickboksning, hvor man cirkler meget om sin modstander.

Adskillige prominente MMA-kæmpere har baggrund i karate – heriblandt; George St. Pierre, Lyoto Machida og Steven Thompson, som alle har været blandt den absolutte verdenselite i MMA.

karate i mma
Gulvkamp & brydning

Grappling

Vil du også læse om de forskellige stilarter inden for grappling i MMA?