mmalab

De bedste mma-handsker i 2024

Hjem > Udstyr > De bedste mma-handsker i 2024

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Hvordan sikrer du dig, at du får valgt de rette MMA handsker? I denne artikel får du en step-by-step guide til, hvordan du kan få valgt de helt rette handsker til din træning.

1. Vælg MMA handsker med åbne fingre

MMA handsker skal altid have åbne fngre. Dette skyldes, at man i MMA kombinerer stående kamp med gulvkamp, hvilket gør den åbne handske meget mere velegnet til formålet end f.eks. traditionelle boksehandsker.

De åbne handsker giver nemlig udøveren mulighed for at anvende forskellige teknikker i clinch og grappling, samtidig med at de beskytter hænderne.

MMA HANDSKER I Clinch & Grappling

Når det kommer til clinch og grappling, spiller MMA handskerne en central rolle. Ved at have fingrene fri, har udøverne mulighed for at udføre en masse forskellige nedtagninger og submissions, som nærmest ville være umulige at udføre med lukkede handsker.

MMA HANDSKER I Stående kamp

Også i den stående kamp udgør de små, åbne handsker, en stor forskel fra traditionelle boksehandsker. MMA kæmperne har ikke samme mulighed for at dække sig bag paraderne, som vi ser det i andre kampsportsgrene, herunder f.eks. boksning, kickboksning eller thaiboksning.

2. Kamphandsker & sparringshandsker

Der er forskel på hvilke typer af handsker man bruger til sparring og til kamp. Sparringshandskerne har stadig åbne fingre, men her er meget mere polstring i handsken sammenlignet med kamphandsker.

Ved at benytte sparringshandsker i stedet for kamphandsker når man sparrer, kan man derfor slå hårdere uden at ens træningspartner kommer lige så meget til skade, som hvis man anvendte kamphandsker.

Til at begynde med kan man sagtens nøje med sparringshandsker, men over tid anbefales det at man anskaffer sig et sæt kamphandsker. Kamphandskerne er bedst at slå på sandsæk og pads med, men måske vigtigst af alt så tilbyder de en bedre afstandsbedømmelse end sparringshandskerne.

Dette skyldes at polstringen på sparringshandskerne gør at den reelle afstand i en kamp ikke simuleres 100 % realistisk.

3. Vælg den rette størrelse

Pasformen for MMA handsken er vel nok noget af det vigtigste ved handskens funktionalitet. Handsken skal have den rette størrelse, ellers vil bevægelsesfriheden blive begrænset markant.

Handsken skal desuden også kunne lukkes helt tæt om håndledet, så den ikke glider af eller skrider ud af position.

Hvordan finder du den rette størrelse MMA handske?

Den korrekte størrelse handske afhænger af din hånds omkreds, samt din kropsvægt. Det generelle størrelsesskema, som oftest anvendes rundt omkring i MMA-klubberne kan ses nedenfor:

mma handsker størrelse
StørrelseMål
XX-small6.4 – 7.2 cm
X-small7.2 – 8.2 cm
Small8.2 – 8.5 cm
Medium8.5 – 9.1 cm
Large9.1 – 9.5 cm
X-Large9.5 – 9.8 cm

4. Bevægelsesfrihed i handskerne

Det er enormt vigtigt, at bevægelsesfriheden i MMA handskerne er i top, så man kan bevæge sine hænder og fingre uhindret.

Materialer

Handskens Stof

MMA handsker er produceret i læder eller syntetisk læder. Handsker i ægte læder er naturligvis mere holdbare end syntetisk læder / kunstlæder, men til gengæld er prisen også højere.

Syntetisk læder kan derfor være en ganske udmærket begynderhandske, men på længere sigt vil et sæt handsker i ægte læder være at foretrække.

Polstring i handsken

Polstringen som anvendes i MMA handsker består af skum. Alt afhængig af brand samt kvalitet af den enkelte handske, anvendes forskellige typer af skum. De fleste producenter bruger specialskum bestående af mange lag, fordi det giver en rigtig fin polstring i handsken.

Det ses desværre tit at de helt billige handsker ofte bruger skum af lav kvalitet. Dette går både går ud over selve beskyttelsen i polstringen, samt skader handskens holdbarhed.

Handskens lukning

Det er vigtigt at holde øje med om handsken har en solid velcrolukning, inden du handler. Håndledsremmen holder stort set hele handsken sammen, og sikrer at dine hænder og håndled holdes sammen korrekt.

Man ser desværre mange håndledsskader, som kunne have været undgået med ordentlige handsker og håndbind.

5. Vedligeholdelse af MMA handsker

For at opretholde handskernes kvalitet og holdbarhed, er det essentielt at man husker at vedligeholde dem korrekt. Du får her nogle enkle, men effektive tips til, hvordan du får mest muligt ud af dine handsker.

Vask hænder før du tager MMA handsker på

Vask altid dine hænder, før du iklæder dig dine MMA handsker. Det kan måske lyde som et meget simpelt råd, men det har faktisk en stor indflydelse på handskernes levetid, hvis du er konsekvent med at vaske dine hænder før brug.

På den måde opretholder du friskheden i handskerne, og undgår dårlig lugt mm.

Brug håndbind under MMA handsker

Efter du har vasket og tørret dine hænder, bør du binde dine hænder ind i håndbind. Håndbind giver både støtte til dine håndled, men forhindrer samtidig at sveden fra dine hænder absorberes af handskerne.

Du slår med andre ord to fluer med ét smæk ved at bruge håndbind regelmæssigt. Det er desuden også markant nemmere at vaske håndbindene, end indersiden af MMA handskerne.

Anvend Rengøringsspray

Når du er færdig med at bruge dine MMA handsker, bør du sprøjte dem grundigt med en desinficerende spray – både indvendigt og udvendigt. På den måde forlænger du levetiden på dine handsker betragteligt og holder dem friske.

Brug helst en rengøringsspray der er beregnet til sport, så du undgår at irritere din hud unødigt med en spray der ikke egner sig til formålet.

Øvrige artikler anbefalet til dig

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *