mmalab

MMa udstyr

HVILKET UDSTYR SKAL DU BRUGE TIL MMA?

Hvis du overvejer at starte til MMA er det vigtigt at du får fat i det rigtige udstyr. Noget udstyr er absolut nødvendigt at anskaffe sig inden man starter, mens resten som regel kan lånes i klubben indtil man erhverver sig sit eget. Når man starter er det vigtigt at man ikke køber det billigste af det billigste MMA udstyr. Dette skyldes til dels at det hurtigere vil gå i stykker eller blive slidt, men i høj grad også at du ikke bør gå på kompromis med sikkerhed og god komfort.

Udstyr til MMA

Find alt det udstyr du mangler til mma her

benskinner til mma

Benskinner

Find de bedste benskinner til din mma-træning her
mma-handwrap1

Håndbind

Beskyt dine håndled med de rette håndbind her
mma-udstyr-hjelm

Hjelme

Hjelm er absolut must-have til dine sparringssessioner

Handsker

mma handsker med åbne fingre til sparring eller kamp

Tandbeskyttere

Find den rette tandbeskytter til din mma-træning
aserve skridtbeskytter med kop - hvid

Skridtbeskyttere

Beskyt dine ædlere dele med en skridtbeskytter / kop
MMA t-shirt

MMA T-shirts

Find de bedste t-shirts til din mma-træning her!
mma-shorts

MMA Shorts

Find de bedste shorts til din mma-træning her!
rashguards til mma

Rashguards

Find de bedste rashguards til din mma-træning her!

F.A.Q.

Har du spørgsmål der trænger sig på vedrørende MMA udstyr? Vi har forsøgt at besvare de mest hyppige nedenfor.

I langt de fleste klubber her i Danmark får man en god modtagelse på sin første dag. Derfor er det oftest tilstrækkeligt med et par bevægelige træningsbukser, en sportstrøje / T-shirt, og vigtigst af alt – en STOR flaske vand. Husk desuden at tage ure, ringe, halskæder eller andre smykker af i omklædningen inden træningen starter.

Det korte svar til dette er ja. Du kan godt træne MMA uden at have tidligere erfaring med kampsport. Det skal dog siges, at det uden tvivl er en kæmpe fordel, hvis du har trænet kampsport tidligere. Men frygt ej hvis du ikke er en haj inden for kampsport før du starter – der er efterhånden rigtig mange der starter deres kampsportsrejse med MMA.

De fleste klubber i Danmark har et prisniveau på ca. 300-500 kr. om måneden for et fuldt medlemskab, hvor man kan træne med på stort set alle hold. Med i prisen er der oftest også mulighed for at anvende klubbens træningsfaciliteter udover de skemalagte holdtræninger.

Det korte svar er nej. De fleste kender til MMA gennem UFC, og det kan for mange virke voldsomt at se på. Man skal bare huske på at det er de absolut bedste kæmpere i verden, der konkurrerer med hinanden i UFC, og de har masser af professionelle folk omkring sig. 

Det er desuden langt de færreste af dem der træner MMA på motionist-niveau, som rent faktisk kæmper i buret. Men har man mod på det kan man stille op som amatør, hvor man har langt mere beskyttelse på end det er tilfældet i professionelle kampe. 

Først og fremmest skal det slås fast at mange klubber strukturerer deres træning på forskellige måder – så der er ikke noget facit til dette spørgsmål. Men når det så er sagt, består de fleste træningspas af 1-2 timers varighed af følgende faser:

1. Opvarmning

2. Teknikker på gulvet og i det stående

3. Styrke & Cardio

4. Sparring

5. Nedvarmning & Udstrækning