mmalab

Afspil video
Kampsportsgrene

MMA Stilarter

Mixed Martial Arts kombinerer mange forskellige kampsportsgrene og stilarter. Nogle stilarter er mere udbredte end andre på MMA-scenen, men i princippet kan mange forskellige kampsportsgrene integreres.

Mix af stilarter i MMA

For at være en komplet MMA-udøver, er man nødt til at mestre op til flere forskellige kampsportsgrene. Hvilken kombination der er bedst, er selvfølgelig et omdiskuteret emne, som i sidste ende kommer ned til det individuelle plan.

Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ)

Udpræget fokus på gulvkamp, hvor du lærer at kontrollere såvel som at ”submitte” din modstander via ledlåse og chokes.

Græsk-romersk brydning

Rigtig effektiv stilart til nedtagninger og kontrol op af buret, såvel som topkontrol på gulvet. Brydning er meget udbredt i MMA.

Judo

Mange forskellige kast og nedtagninger, samt gulvkamp og top kontrol. Især det stående game fylder meget i denne sport.

Thai-boksning (Muay Thai)

Striking stilart, hvor både næver, albuer og knæ anvendes flittigt. Her er dog også fokus på diverse foot sweeps mm.

Kickboksning & Boksning

Slag og spark er noget enhver MMA-fighter skal være stærk i. Om det så er gennem boksning og kickboksning – eller som Muay Thai, er op til den enkelte.

Karate

Karate er lidt mindre udbredt end de øvrige striking stilarter i MMA, men dermed ikke sagt at denne stilart ikke har sin berettigelse.

MMA-udøvere skal være alsidige

Den komplette MMA-fighter mestrer kamp i alle afstande – uanset om kampen foregår i det stående, eller om den går på gulvet.

Derfor er det i MMA vigtigt at træne alle sportens aspekter, hvilket kræver at man kombinerer forskellige stilarter.

Grappling
Brydning
Clinch
Striking

Grappling & Striking

Hvilke stilarter er mest anvendte i MMA?

Striking

Grappling

Grappling

Andre stilarter

Foruden de mest populære og gængse stilarter beskrevet her på siden, er der også andre kampsportsgrene  som er værd at nævne, når man snakker MMA.

Kunne du tænke dig at starte til MMA? Vi har dykket ned i de bedste muligheder inden for udstyr. Kig nærmere på vores anbefalinger inden for handsker, shorts, rashguards, benskinner og meget mere.

combat sambo i mma

Combat Sambo

Combat Sambo er en kampsport, udviklet i det gamle Sovjet. Her kombineres slag og spark med kast og submissions. 

Sambo at the 2015 European Games” by ”President.az” is licenced under ”CC-BY-4.0

sanda i mma

Sanda (Sanshou)

Sanda / Sanshou kan også kaldes for kinesisk kickboxing. Til forskel for traditionel kickboxing, må man i Sanda gerne kaste sin modstander.

taekwondo i mma

Taekwondo

Taekwondo er en Japansk / Koreansk kampsport, som er meget populær i store dele af verden, og særligt kendt for spektakulære sparketeknikker.

Udstyr til MMA

Foruden de mest populære og gængse stilarter beskrevet her på siden, er der også andre kampsportsgrene  som er værd at nævne, når man snakker MMA.

Kunne du tænke dig at starte til kampsport? Alt afhængig af hvilken stilart du vælger, så har vi dykket ned i de bedste muligheder inden for udstyr. Kig nærmere på vores anbefalinger inden for handsker, shorts, rashguards, benskinner og meget mere.

Klubber i Danmark

Begynd til MMA

Kunne du tænke dig, at starte til MMA ? Så har vi samlet en liste over danske MMA-klubber.